Legal

LOC-vergadering vraagt om teamwerk

LOC-groepen overschrijden de sectoren van de reps. De LOC nodigt uit, en het farmabedrijf organiseert. Maar welke arts zit in welke LOC-groep? Daarvoor is extra informatie nodig. Maar mág dat wel? Hoe zorgt u ervoor dat uw database de nieuwe Global Data Protection Regulation (GDPR) respecteert? Vraag het aan Reflexy!

Waterdichte compliance

Bestelt een arts stalen online? Dan moet u er honderd procent zeker van zijn dat hij is wie hij beweert te zijn. Dacht u al aan e-authenticatie? Zo bent u er als legaal verantwoordelijke zeker van dat een geneesmiddel nooit in de verkeerde handen terechtkomt. En schrikt een audit van uw complianceprogramma u niet meer af, omdat u voorbereid bent.

Specialisten onder elkaar

Het Legal Department is enigszins een buitenbeetje in de farmaceutische industrie. Omdat de materie zo specifiek is, werken de experts vaak strikt binnen hun domein. Zo valt de groepsdynamiek weg, die nodig is om bedrijfsprocedures uit te tekenen die individuele functies doorkruisen. Gelukkig valt Reflexy hiervoor terug op zijn jarenlange ervaring. Het bekijkt het departement van boven af met een adelaarsblik, speurend naar de rode databasedraad. En beweegt zich op de grond tussen de individuen die ze samen moeten realiseren.  De enige manier om 100% GDPR Compliant te zijn trouwens!

Terugtrekking van een product

Moet u een product in allerijl van de markt halen? Dan zijn daarbij heel wat departementen betrokken: Marketing, Sales, Finance, Productie (heretikettering) – met ú als draaischijf. Reflexy helpt u bij het ordelijke en snelle verloop van dit proces.